Shop

Onderzoek Kinderwerk anno 2021 door Nederlands Jeugd Instituut

Doel, inhoud en betekenis onderzocht

Dit onderzoeksrapport over kinderwerk en de kinderwerkers in Nederland laat zien dat één kinderwerker als rolmodel en vertrouwd persoon voor een kind het verschil kan maken. Die laagdrempelige aandacht is voor een kind van levensbelang en bespaart de samenleving op de lange termijn veel zorgkosten. Kinderwerkers zijn de schakel voor vroegsignalering in buurten en de pedagogische en sociale schakel tussen school en gezin en met jeugdzorg en politie. De wijkaanpak biedt de kans om dit nu goed vorm te geven. Aan beleidsmakers én kinderwerkers de taak om hiermee aan de slag te gaan.

Kinderwerk-anno-2021 Nederlands Jeugd Instituut

Stichting Kinderspel heeft een bijdrage geleverd aan dit onderzoek. Onze huttendorpen van 2020 zijn als ervaringsverslag in het onderzoek opgenomen.

Kerstkaarten

Stichting Kinderspel verkoopt een unieke serie kerstkaarten. De kaarten zijn gemaakt door kinderen van 6 t/m 13 jaar, tijdens een activiteit van Stichting Kinderspel in het AZC Rotterdam. Een serie, bestaande uit acht kaarten, kost € 4,00. Met uw aankoop steunt u de activiteiten en projecten van de stichting.

Kennismaken met… Marokko

In 2006 heeft Stichting Kinderspel deelgenomen aan een studiereis naar Marokko. Deze reis werd georganiseerd door de Schiedamse Stichting Narcis. Van deze reis is een reisverslag gemaakt. Na deze reis heeft Stichting Kinderspel in Schiedam zitting gehad in de Werkgroep Taha Housseinschool. Voor deze school in Oujda (Noord-Marokko) heeft de werkgroep geld en goederen ingezameld. In 2008 heeft de werkgroep deze school in Marokko nogmaals bezocht, en zijn alle ingezamelde middelen overgedragen aan de school. Het reisverslag ‘Kennismaken met… Marokko’’ geeft een mooi beeld van het land en is beschikbaar als download: kennismaken met Marokko verslag studiereis A4

Boeken

Stichting Kinderspel heeft een aantal leuke en leerzame boeken uit het documentatiecentrum in de aanbieding. Alle boeken zijn in zeer goede staat. Met uw aankoop steunt u de activiteiten en projecten van de stichting.

50 jaar sociale verandering in Gouda (€ 10,00)

Integrale Kindcentra – Handvat voor professionals (4,00)

Schiedam – de stadsgeschiedenis voor de jeugd (2,50)

Waar ik woon is het oorlog (6,00)

Welzijn versterkt duurzaamheid in buurten en wijken (€ 2,50)

Welzijnswerk Nieuwe Stijl (2,50)

Wijkcentrum ’t Wiel – 25 jaar sociaal cultureel werk in Gouda Oost (2,50)