Huttendorp Gouda Oost

Covid-19 pandemie

Al maanden geleden zijn we gestart met de voorbereiding voor Huttendorp Gouda Oost 2020; de 46e editie! Totdat alle geplande evenementen op last van de overheid (terecht) moesten worden afgelast. Wat een domper!

Toen we na enkele weken weer ruimte voelden hebben we contact gezocht met de gemeente.  Want zeker nu de kinderen zo’n moeilijk voorjaar hebben gehad door de sluiting van scholen en online lessen en er komende zomervakantie zoveel vakanties niet doorgaan is een Huttendorpweek meer gewenst dan ooit!

Pas na de laatste persconferentie van eind juni werden voor Gemeente Gouda en ons als organisatie de richtlijnen duidelijk en mochten wij de vergunningaanvraag alsnog doen. De afgelopen weken is er intensief en productief samengewerkt met de gemeente.

We hebben 3 verschillende plannen ingediend om de kans van slagen zo groot mogelijk te maken. Maar een vergunningaanvraag duurt niet voor niets minimaal 6 weken. Waar een evenement met kinderen elk jaar aan diverse veiligheidseisen moet voldoen, is er nu natuurlijk extra zorg nodig ivm de COVID-19 maatregelen.

Dat is met de beperkte tijd die we nu hebben een grote uitdaging voor de gemeente, en voor ons! De gemeente is positief over onze plannen en is hard aan het werk om zich over alle vergunningstechnische zaken te buigen. Helaas krijgen wij pas volgende week woensdag een officiële ‘GO or NO GO’ voor de vergunning.

Wij beseffen ons dat dit, 3 dagen voor het starten van het evenement, heel kortdag is.

Buiten het wachten op de vergunning zijn we (bijna) helemaal klaar om een speciale, aangepaste editie van Huttendorp Gouda Oost neer te zetten, sterker nog, we kunnen niet wachten! We hadden natuurlijk de handdoek in de ring kunnen gooien. Maar we geloven in onze plannen!

Programma (zaterdag 18 juli t/m donderdag 23 juli 2020)

Voor dit jaar hebben wij een aangepaste versie van het Huttendorp Gouda Oost bedacht! Niet op onze vertrouwde locatie, maar wel in Gouda Oost! Van zaterdag 18 t/m donderdag 23 juli 2020 organiseren wij in zes dagen voor vier groepen van ieder 30 kinderen (van 7 t/m 12 jaar) in verschillende dagdelen een programma met hutten bouwen, creatieve activiteiten, workshops, spellenochtend/middag en meer uit onze vertrouwde programma opzet. De deelnemersbijdrage blijft 20 euro per kind, om zo geen financiële drempel op te werpen. Kunt u iets meer missen, dan is dat dit jaar erg welkom; omdat wij geen aanvullende fondsenwerving hebben opgezet dit jaar.

Wij hebben gekozen voor de natuurspeeltuin Steinse Groen als locatie! Een prachtige plek om hutten te bouwen van pallets, en te spelen midden in de natuur. Er komen 12 hutten van ieder 10 kinderen die begeleiding krijgen van ons vaste team vrijwilligers. Per dagdeel is de helft van de in totaal 120 kinderen aanwezig in de speeltuin om te timmeren. Op andere dagdelen wordt er een aanvullend programma aangeboden. Uiteraard wordt het gehele programma binnen de beperkingen en mogelijkheden van de RIVM richtlijnen, en met gezond verstand opgezet en uitgevoerd.

Niet alle kinderen komen dus op dezelfde momenten naar het Huttendorp dit jaar. Er komen vier groepen (bubbels) die ieder een eigen rooster met tijden en programma onderdelen hebben.

Inschrijving

Dit jaar gaat de inschrijving anders dan u van ons gewend bent. Wij hebben uw hulp daarbij hard nodig! Leest u onderstaande informatie goed en volledig door, om misverstanden te voorkomen.

Er komen dit jaar 12 hutten met in iedere hut 10 kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar. Het is mogelijk om in 1 keer een complete hut van tien kinderen aan te melden. Deze kinderen komen dan sowieso, mits op tijd, bij elkaar in de hut. U kunt deze complete hut aanmelden door 1 mail te sturen met daarin alle voor & achternamen en leeftijden van de kinderen. U ontvangt daarna een mail van ons met de verdere inschrijfprocedure, het complete programma en hoe de betaling verder gaat.

U kunt ook kleinere groepjes kinderen of slechts 1 kind aanmelden. In dat geval maken wij de hut compleet tot 10 kinderen. Als u wilt dat kinderen bij elkaar in de hut komen moet u deze dus in 1 mail gezamenlijk aanmelden!

Wilt u in de onderwerpregel van het mailbericht schrijven: Inschrijving Huttendorp Gouda Oost. Wij behandelen de mails op volgorde van binnenkomst. Als het maximum aantal deelnemers is bereikt volgt er een wachtlijst. Het mailadres is: stichtingkinderspel@gmail.com

Graag uw geduld en begrip voor de bijzondere omstandigheden waarbinnen wij weer een leuke vakantieweek voor de kinderen willen organiseren!